Tarieven


Uniek aan mijn praktijk is dat jij de hoogte van mijn vergoeding bepaalt. Ik werk volledig op basis van vrijwillige donaties. Jij bepaalt wat je mijn hulp waard hebt gevonden. Ook kan het zijn dat je je niet meer kon veroorloven.

Waarom doe ik dat? 7 redenen:

Ik wil eenvoudigweg geen hogere vergoeding ontvangen dan dat jij het waard hebt gevonden.

Ik heb vertrouwen in wat ik voor je kan betekenen, en ik heb vertrouwen in jouw goede wil. 

De aard van dit werk is nu eenmaal zo dat ik eigenlijk vind dat coaching altijd volgens het ‘betaal-wat-je-wil-principe’ zou moeten werken. Dat is natuurlijk ieders eigen keuze, maar zo sta ik er in. Het is primair mijn doel om mensen te helpen, en niet om een bepaald bedrag per uur te verwerven. Het belang van de cliënt staat dan pas echt voorop. Er is dan ook hopelijk geen drempel om voorbij de voordeur te komen. Wat er na afloop gebeurt zien we later wel weer.

Dit werk kan veel voldoening geven. Soms geldt dat des te meer als ik wat kan betekenen voor iemand die zich niets kan veroorloven. Waarom zou ik geld dan een obstakel laten zijn?

Met name voor werkgevers denk ik dat mijn aanbod interessant kan zijn. Soms draait een werknemer niet zo lekker en dan investeren in deze persoon is niet ieders eerste keus. Laat mij vrijblijvend bezien wat ik voor jullie beiden kan betekenen.

Coaching is geen wetenschap, gezondheidszorg is dat wel. Voor het laatste is dus een langdurige opleiding noodzakelijk, hetgeen een vergoeding voor de tijd van de arts o.a. rechtvaardigt. Als coach kan iedereen morgen beginnen, sommigen volgen een korte opleiding, anderen een langere. Er is echter geen enkele overeenstemming onder hen over wat een coach zou moeten bieden. Je weet dus vooraf niet wat je krijgt. Waarom dan je vooraf vastleggen voor wat het moet kosten?

Toen ik een 10daagse Vipassana cursus ( soort meditatie retraite) wilde volgen was ik verbluft door het feit dat dit geheel en al gratis was. Stel je voor; 10 dagen onderdak, alle maaltijden verzorgd en nog onderricht ook en dit alles voor niets! Slechts als je de gehele 10daagse afgerond had mocht je een vrijwillige donatie doen. Het voelde direct als de volledig juiste manier om iets als meditatie te doceren. Vooraf is immers zo moeilijk in te schatten of dit zal bevallen, maar bovenal zit er een bepaald delicaat aspect aan hetgeen geleerd wordt; alles wordt mede beïnvloed door hoe de leerling tegen de school aankijkt. “Zijn het zakkenvullers?”, “leven ze naar eigen maatstaven?”, “zijn ze begaan met mijn belangen?”. Als deze vragen naar tevredenheid beantwoord worden zal hetgeen geleerd wordt met andere ogen bekeken worden. Het inspireerde mij tot deze aanpak in coachingswerk.

 

Indien je besloten hebt mijn tijd te willen vergoeden is het uiteraard mogelijk hier een factuur voor te ontvangen.

Mocht je van mijn diensten gebruik willen maken en, in afwijking van bovenstaande, vooraf eenduidig van mij een tarief willen vernemen, dan reken ik €70,- voor een sessie van anderhalf uur ( incl. btw voor particulieren, excl. btw voor bedrijven).