Wie ben ik en wat deed ik?


Nijenrode

augustus 24, 1987

Nijenrode

Na mijn jeugd in Laren (NH) ben ik in ’87 gaan studeren aan Nijenrode. Ik heb dat niet afgemaakt, maar wel een bijzondere tijd gehad en vrienden voor het leven gemaakt.

Café Stevens

januari 1, 1997

Café Stevens

Na wat verschillende banen nam ik in ’97 een eetcafé over; Café Stevens op de Nieuwmarkt te Amsterdam. Dit verpachten wij sinds 2007.

Opleiding tot coach/therapeut

januari 1, 1999

Opleiding tot coach/therapeut

In ’99 begon ik aan een driejarige opleiding tot coach/therapeut bij www.phoenixopleidingen.nl. De pijlers van de opleiding worden gevormd door: –  TA, of Transactionele Analyse –  NLP, of Neuro Linguistisch Programmeren. –  Systemisch werken in familieopstellingen. In 2002 rondde ik deze opleiding af.

Café Koosje

januari 1, 2001

Café Koosje

In 2001 nam ik een tweede eetcafé over. Ditmaal gaven we het een nieuwe naam; ‘Café Koosje’, naar mijn vrouw, gevestigd op de Plantage Middenlaan te Amsterdam. Dit verkochten wij in 2006.

Vervolgopleiding coach/therapeut

januari 1, 2002

Vervolgopleiding coach/therapeut

In 2002 begon ik aan een vervolgopleiding coach/therapeut bij Piet Weisfelt. Zie www.weisfeltenpartners.nl In 2004 rondde ik dit af.

Café Springer

januari 1, 2004

Café Springer

In 2004 begon ik een derde eetcafé. Café Springer op het Beukenplein. We verkochten het in 2007 en inmiddels heet het Maxwell.

Ketball

januari 1, 2007

Ketball

In 2007 begonnen we aan iets geheel anders.  Het ontwikkelen, patenteren en op de markt te brengen van een nieuwe sport. Zie www.ketball.com. Bij dit project ben ik tot 2014 betrokken geweest, waarna ik besloot me volledig op de coaching te richten.

Eigen praktijk

januari 1, 2009

Wat ik leerde bij de opleidingen kon ik uitvoerig in praktijk brengen bij het trainen en coachen van onze ca. 60 medewerkers. Door verkoop van de zaken werd dat echter steeds minder wat er onder andere toe leidde dat ik in 2009 besloot een eigen praktijk te beginnen voor coaching.

ZEN

januari 1, 2009

Mijn eerste ervaring met meditatie was in 1988. Ik leerde TM (Transcendente meditatie) en deed dat in de praktijk ‘af en aan’. Soms maanden braaf dagelijks, maar vaker jaren niet. In 2009 volgde ik een cursus ZEN en ging weer regelmatig mediteren maar nu volgens die techniek.

Opleiding tot leraar Mindfulness

januari 1, 2011

Opleiding tot leraar Mindfulness

In 2011 deed ik een opleiding tot leraar Mindfulness bij See True. In Mindfulness vond ik een stroming die aansloot bij hoe ik zelf al jaren met meditatie omging; een leerschool die de basale meditatietechnieken doceert en deze stript van alle onnodige, vaak religieuze, bijzaken. Via Mindfulness kwam ik terecht bij een school die Vipassana heet. Voor ons westerlingen een ongelukkige naam (ook voor mij klinkt het nog steeds als een of andere vage Oosterse sekte, terwijl het in werkelijkheid juist een stroming is die uitstekend past bij de nuchtere westerse kijk op het leven).

Stepsrehab

januari 1, 2012

Stepsrehab

Vanaf de zomer van 2012 heb ik een jaar als freelancer in de verslavingszorg gewerkt. Als counselor/therapeut begeleidde ik groepen met cliënten voor Stepsrehab, een dochteronderneming van de Solutionsgroep.

Vipassana meditatie

januari 1, 2015

Sinds 2015 volgde ik meermalen een stilte retraite bij deze organisatie en ben van zins dat vaker te gaan doen. De inhoud van hetgeen zij leren spreekt mij zeer aan; (vrijwel) geen onzin, geen religie, niets dan de zuivere meditatietechnieken. Ook de algehele mentaliteit van deze organisatie is inspirerend; iedere cursus is geheel gratis, slechts een vrijwillige bijdrage is toegestaan na afloop.